Издателска къща ХЕРМЕС“ представя ДВАЙСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО  от Чарли Донли Обем: 392 стр. Цена: 19,95

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представя
ДВАЙСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО 
от
Чарли Донли
Обем: 392 стр.
Цена: 19,95
Коментари Харесай

Нов трилър от Чарли Донли

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

ДВАЙСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО  

от

Чарли Донли

Обем: 392 стр.

Цена: 19,95 лева

ISBN: 978–954–26–2295-6

Превод: Дори Габровска

Динамичен трилър от едно от огромните нови имена в съспенса  

Очаквайте на 16 януари!  

За създателя  

Чарли Донли е създател на осем романа, които попадат в американските ранглисти за най-продавани книги. Характерни за стила му са динамичността и непредвидимите сюжети. Наричат го дръзновен нов публицист, който е на път да се трансформира в едно от огромните имена в света на съспенса (Publishers Weekly).  

За книгата

Два месеца преди 11 септември 2001 година – датата, която трансформира вечно международната история, в планината Катскил е осъществено грубо ликвидиране. Жертвата е известният публицист Камерън Йънг, чието голо тяло виси от балкона на вилата му. Откритите на мястото на престъплението улики водят до Виктория Форд, негова фамилна другарка и държанка. Тя се среща с юриста си в една от кулите близнаци на Световния търговски център на 11 септември, след което изчезва безследно. В последното телефонно позвъняване до сестра си Виктория твърди, че е почтена, и я умолява да почисти името й.

Двайсет години по-късно, чрез революционна ДНК технология, Виктория публично е разпозната като една от близо трите хиляди жертви на атентатите. Иновативният способ притегля вниманието на известната телевизионна водеща Ейвъри Мейсън, която взема решение да се разрови в забравения случай. Заплетеният персонален живот на Виктория обаче се оказва единствено върхът на айсберга. Но с цел да разбере какво се случва в сегашното, Ейвъри ще би трябвало да се вслуша в предишното и да заложи личното си бъдеще на карта.

Отзиви  

„ Вълнуващ трилър…изненади дебнат на всяка крачка. “ – Къркъс Ревюс

„ Превъзходен. Всички съставни елементи на положителния трилър са налице – невярност, подправена идентичност, задни мисли, лъжливи схеми, плагиатство, секс игри и даже ликвидиране. “ Ню Йорк Таймс

Откъс

Ейвъри Мейсън не търсеше популярност. С това гробище от секрети в предишното ѝ славата беше последното, от което се нуждаеше. Но тя я беше споходила. Дали беше инцидентно, или закономерно, беше въпрос, на който единствено психотерапия би могла да отговори: съществено задълбочаване в бурните години на детството, разбор на комплицираните връзки с татко ѝ, както и самовглъбяване и самоанализ – все неща, за които Ейвъри нямаше никакво време. Защото каквато и да беше повода, това, което Ейвъри знаеше сигурно бе, че славата те връхлита като голяма вълна, устремена към брега. И ти или я яхваш, или се давиш. Тя избра да я яхне, и то зрелищно.

Ейвъри Мейсън беше на трийсет и две години и беше най-младата водеща в историята на „ Събития в Америка ” – известното, предавано в най-гледаното време магазинно новинарско предаване по малкия екран. Стремителното повишаване на рейтинга й беше необикновено, статистически непредвидимо и нещо, което самата Ейвъри не очакваше. Дългогодишният и известен водещ на „ Събития в Америка ” беше Мак Картър. Неочакваната му гибел предната година, до момента в който отразяваше всеобщите убийства в учебното заведение „ Уестмонт ”, раздруса новинарската промишленост. Той освободи основната позиция в „ Събития в Америка ”. В припадък на суматоха от малкия екран пратиха Ейвъри да замества Мак, до момента в който открият непрекъснат водещ. Тя беше кореспондент в предаването и материалите ѝ се радваха на висок рейтинг. Толкова висок, че я бяха избрали за първия съводещ в историята на предаването. Ейвъри заемаше тази позиция тъкмо един месец преди Мак Картър да почине. Изстреляна на най-горещия стол под прожекторите и измежду всеобщото очакване да се провали, Ейвъри Мейсън пое ролята на водещ предходната есен и се оправи ослепително. „ Събития в Америка ” освен задържа високия си рейтинг, само че и усили аудиторията си с двайсет %.

Критиците обясняваха триумфа на Ейвъри с нездравото любознание на феновете. Те твърдяха, че хората желаят да видят по какъв начин тази неопитна жена ще се оправи със смазващата тежест да наследи обичания водещ на най-дълго предаваното новинарско предаване. Противно на упованията им обаче рейтингът на Ейвъри по този начин и не спадна. Това, че беше млада и привлекателна, също не навреди на изгряващата ѝ звезда. Ейвъри призна, че външността ѝ евентуално е привлякла избрана демографска група мъже, които нормално не гледаха сходни излъчвания. Но триумфът ѝ не се дължеше на хубостта. Нейният гений и харизматичност, както и наличието на предаването поддържаха галактическия й рейтинг. Огромният интерес от страна на пресата също допринасяше за него. През миналата година Ейвъри се беше появила на кориците на куп списания, беше дала безчет изявленията и беше направила голям брой фотосесии. На нея беше отдаден специфичен материал в три броя на „ Ивентс Мегазин ”, където разискваха вродения ѝ гений да се държи естествено пред камерата, както и издигането ѝ до върховете на новинарската подчиненост. И при целия този интерес, тя някак беше съумяла да опази предишното си в загадка.

Силата на Ейвъри беше в същинското закононарушение, в откриването на неразгадана тайнственост и представянето й пред феновете по метод, който ги превземаше и държеше като магнит. Тя си беше основала име с ексцентричния остроумен метод към някои от най-зловещите закононарушения в страната. Но с изключение на страховитите случаи, които отразяваше, Ейвъри представяше и истории на оцеляване и вяра. Точно тези истории за чудеса и необикновен шанс караха хората да гледат предаването. Не минаваше и седмица без Ейвъри да показа някоя действителна американска история, която вдъхваше религия на хората – като историята на Кели Розенщайн, дамата, потънала с колата си в язовира «Девилс Гейт “ в Пасадина, откакто пийнал водач я бе избутал от пътя. Несломимата майка на четири деца освен бе съумяла да се измъкне от потопената кола, само че като по знамение бе избавила и четирите си деца. Ейвъри интервюира дамата седмица след случая. При състояние че всяка година в Щатите шестстотин души умираха в потънали коли, по какъв начин тази стопанка беше съумяла да се избави? Съвсем просто. Преди няколко години Мак Картър посочил в предаването най-хубавия метод да се измъкнеш от колата си, в случай че е потънала на дъното на езеро. Кели Розенщайн гледала оня епизод и запомнила видяното.

Трогната от историята, Ейвъри реши да прегледа остарелия материал. И по този начин се озова този следобяд зад кормилото на миниван, паркиран в учебен комплекс по водни спортове, с екип, подготвен да снима протичащото се. Един голям кран щеше да вдигне минивана с Ейвъри в него и да го спусне в басейна, с цел да се озове на дъното. Камери, ситуирани под водата, щяха да снимат опита на Ейвъри да се измъкне от потъналата кола. Без да се срами от това, Ейвъри не криеше, че е изплашена до гибел.

Знаеше, че феновете обожаваха Мак Картър поради каскадите, които той изпълняваше, и Ейвъри не измисли по-добър край за първия си сезон като водеща на „ Събития в Америка ” от това да отдаде респект на предшественика си. Днешният епизод беше бойното ѝ кръщение. Това беше последното предаване преди лятната почивка. Лято, което се обрисуваше като най-изтощителното в живота ѝ. Планираше да изследва една история в Ню Йорк, за която смяташе, че има капацитет – тленни остатъци на жена, починала в Световния търговски център на 11 септември, бяха разпознати преди малко със средствата на обещаваща нова ДНК технология и Ейвъри се бореше за шанса да опише тази история. Ако се справеше с днешната каскада, щеше да потегли за Ню Йорк по следите на историята.

Поне това беше формалната версия. Струваше ѝ се идеално прикритие.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР